لیست اختراعات زهرا آقائي
اين دستگاه به منظور بررسي رفتار ترموديناميكي سيالات در دماها و فشارهاي مختلف طراحي شده است كه شامل يك محفظه براي جايگيري سيال مورد بررسي، و يك محفظه آب براي تنظيم فشار مي¬باشد. يكي از مزيت¬هاي آن نسبت به نمونه¬هاي مشابه خارجي، تعبيه شيشه ديد بلند، بر روي محفظه¬اي كه سيال داخل آن قرار مي¬گيرد، مي¬باشد؛ تا رفتار سيال، مورد بررسي قرار گيرد. يك ژاكت حرارتي همراه با سنسور نيز جهت تنظيم دماي محفظه بر روي آن تعبيه شده است. جنس اين دستگاه طوري انتخاب شده است كه تحمل فشارها و دماهاي بالا را دارد و همچنين در مقابل خوردگي نيز مقاوم است. اين دستگاه قابليت مطالعه چندين سيال در فازهاي مختلف و تاثير آنها بر روي همديگر را نيز دارد.
اين دستگاه توانايي توليد هيدرات انواع گازها (CH4 ، N2 ،CO2 ، C2H6 و ... ) كه هيدراتشان تا فشار 150 بار و در دماي بالاتر از صفر درجه سانتي گراد را تشكيل مي شود. دماي طراحي شده تا 20- درجه سانتي گراد است كه سل دستگاه يك ليتر حجم دارد و داراي 2 تا چشمي شيشه اي است جهت مشاهده تشكيل هيدرات با چشم مي باشد و با يك پمپ تا فشاري كه هيدرات گاز مورد نظر تشكيل مي شود مي رسانيم طوري كه اين كار با يك پيستون و سيلندر تنظيم مي شود سپس با گذشت زمان كه هيدرات تشكيل مي شود (گاز مصرف مي شود) فشار داخل سل كاهش مي يابد كه اين كاهش فشار توسط يك سنسوري كه حاويpressure transmitter است و نهايتا افت فشار به صورت ديجيتال روي پانل نشان داده مي شود و در ضمن چون هر تست بيش از 4 روز طول مي كشد، پانل داراي micro ram است كه داده هاي افت فشار را از هر 10 دقيقه يك بار ثبت مي كند.
اختراع حاضر طراحي و توليد نانوحسگر هالوكروميك حساس به pH است كه با استفاده از روش الكتروريسي توليد شده و قادر است تازگي و يا فساد ماهي را در دماي يخچال نشان دهد. اين اختراع مربوط به حوزه نيازهاي انساني زيربخش علوم و صنايع غذايي مي باشد. صادرات ماهي بخش بزرگي از صادرات كشور را به خود اختصاص مي دهد و بطور حتم، طراحي سيستم هايي كه به ارتقاي سطح بسته بندي اين محصولات كمك كند مي تواند موجب رشد اقتصادي در اين حوزه شود. برچسبهاي نشان دهنده تازگي محصول از جمله حوزه هاي مورد توجه محققين و دست اندركاران حوزه غذا مي باشند. اما در اين اختراع، توليد اين برچسبها با استفاده از فرايند الكتروريسي و در مقياس نانو انجام شده است. مزاياي استفاده از نانو الياف در مقايسه با انواع معمول سنسورهاي موجود در بازار، دارا بودن نسبت سطح به حجم بالاتر و در نتيجه حساسيت بيشتر و كاهش زمان پاسخگويي به تغييرات pH محيط، تخلخل بالا، اندازه منافذ كوچك و ظرفيت جذب بالا مي¬باشد. تغييرات رنگي در برجسب توليد شده به خوبي با تغييرات بار ميكروبي محصول، تغييرات pH و نيز تغييرات ميزان TVBN رابطه داشت.
اين اختراع با عنوان غشاي پليمري نانو كامپوزيتي PEBAX/ سيليكا بر پايه فرآيند سل – ژل براي جداسازي گازي در زمينه شيمي، جداسازي گازي، محيط زيست، صنايع نفت و گاز و پليمر و مباحث مرتبط با مهندسي شيمي كاربرد دارد. ضرورت جداسازي گازهاي قطبي از گاز طبيعي به روشي كارآمد، انگيزه اي براي حركت به سمت فناوري غشايي مي باشد. از طرفي غشاهاي با تراوايي بالا داراي گزينش پذيري كم و بالعكس، هستند و اين از محدوديت هاي فرآيندهاي غشايي مي باشد. در اين اختراع با انتخاب محيط پليمري از جنس پليمر PEBAX-1657 كه تمايل مناسبي به گازهاي قطبي بالاخص كربن دي اكسيد دارد و حلال دي متيل استاميد با تطابق ساختاري با پليمر و ايجاد شرايط مناسب براي كنترل فرآيند سل-ژل، باعث ايجاد محلول يكنواخت پليمري مي شود و از طرفي انتخاب افزودني از فاز معدني از جنس سيليكا كه به دليل گروه هاي هيدروكسيل روي سطح خود كارايي غشا را در جداسازي كربن دي اكسيد از متان بالا مي برد و از طرف ديگر به كار گيري روش سل-ژل به صورت درجا، براي وارد كردن فاز معدني در محيط پليمري كه باعث توزيع يكنواخت و مناسب فاز معدني شده است، افزايش همزمان تراوايي و گزينش پذيري حاصل شده است.
اين دستگاه به منظور فيلتر كردن سيالات در فشارهاي مختلف طراحي شده است. طراحي ويژه آن باعث مي شود كه سيال هنگام عبور از فيلتر، از تمامي قسمتهاي صافي عبور نموده و از آسيب ديدن آن جلوگيري كند. از مزيت هاي اين فيلتر مي توان به مقاوم بودن آن در فشارها و دماهاي بالا، و سهولت كار كردن با آن، اشاره كرد. همچنين، به علت اينكه در اين طراحي، ضريب آسيب ديدگي صافي بسيار ناچيز است، لذا مي توان از صافي هاي مختلف با منافذ دلخواه استفاده نمود. جهت استفاده از اين دستگاه، ابتدا صافي مورد نظر بين كفه هاي آن قرار داده شده، سپس كفه ها به هم بسته مي شود. در انتهاي عمل فيلتراسيون، كفه ها از هم باز شده و صافي به همراه اجزاء رسوبات برداشته ميشود.
موارد یافت شده: 5